Fericirea-i un lucru mărunt

14009921_1272174032807116_844181081_n

Fericirea-i un lucru mărunt

Din ce în ce mai greu îmi fac timp să scriu – culmea e că scriu să mă calmez. Când sunt fericit, nu am nevoie de psihanaliză. Pe bune, cine are nevoie de psiholog când e fericit? Ar trebui să fii prea nebun. Și totuși, nu cred că e imposibil.

Unele persoane nu știu să fie fericite. Cred că pur și simplu refuză categoric. Au totul pe tavă. Au bunuri materiale, au bani să trăiască o viață, au casă pe o insulă, au o relație, au un job. Au făcut în viață ce a fost corect – și-au finalizat studiile, s-au angajat pentru a deveni cineva, au tras cu dinții de o relație, apoi au intrat în rutină și s-au pierdut în peisaj. S-au pierdut pe ei, și-au pierdut rostul, s-au plafonat. Au mers pe principiul, hai că merge așa și s-au văzut la 35-45-55 de ani, au privit  înapoi și le-a fost teamă, le-a fost lene, le-a fost imposibil să mai lupte din nou. De obicei regreți când e prea târziu să mai schimbi ceva.

Până la urmă, nu toți facem asta? Nu toți aspirăm la ceva, sau la un tot unitar – armonia între personal și profesional? Nu mulți reușim, dar e gratis să visezi. 

Ok, dar cum e  când viața ta nu mai merge, când rotițele tale nu mai sunt unse, când simți că nu mai ai niciun scop? Ce faci? Probabil da, îți iei un Porsche. Ok, te înțeleg, dar după ce urmează? Probabil cauți altceva? Asta e viața, o căutare continuă de stropi de fericire care apar și dispar până te dezmeticești? Suntem frustrați că nu putem avea ceva, apoi printr-o probabilitate de 1 la un milion găsim acel ceva, iar între timp ne plictisim și dorim altceva? E oarecum trist, dar mult prea palpabil și realistic.

Din punctul meu de vedere, până la urmă poți să-ți bagi în c*r tot ce ai, dacă nu simți nimic, dacă spiritual ești sărac lipit și nu ești „bogat” cu tine. Nimeni nu te va iubi dacă nu te iubești tu, pe tine, în primul rând. Am citit undeva random, nu mai țin minte unde, mă scuzați, cum că modestia este calitatea celor care nu au alte calități. „Sad, but true” – rock on!

Ești foarte trist dacă nu zâmbești ca un idiot când te uiți la ea și te frapează faptul că te-a ales dintr-un colos de personalități, fix pe TINE, fraiere; dacă nu te pierzi ore în șir în ochii ei, fascinat la cum arată nemachiată, naturală, în patul tău, cum arată cu cămașa ta, cum îi bate soarele pe față și o trezește, cum îți zâmbește uitându-se la tine cu niște ochi mari și sclipitori; cum radiază de fericire când sunteți “în doi”.

Deci, ce rost are să ai totul, dar nimic?

Eu nu credeam că există o persoană cu care pur și simplu – merge! Pot spune că am tras cu dinții de niște imagini idealizate a unor persoanaje episodice, care s-au dovedit a nu fi într-un final, ceea ce doream. 

Poate e la început și atunci totul e frumos; poate uiți începuturile frumoase de mult apuse – dar oricum ar fi, trăim în prezent!  Și culmea, am aflat că există și o nebunie normalizată.

Sunt atâtea femei care nu știu să trăiască în prezent, trăiesc încă în trecut, trăiesc în basme; trăiesc singure, sau din contră, trăiesc cu un miliard de speranțe deșarte cum că un nou el este acela. 

De fapt nu este, iar ele sunt conștiente de asta. Problema nu este la restul, ci la ele. Nu s-au împăcat cu ele, nu au avut timp să se descopere, nu au vrut compromisuri, și-au găsit scuze, acuze, s-au crizat, etc. De aceea probabil unele femei găsesc nod în papură la orice aberație, vor să te testeze la infinit, vor să joace la sigur, vor să te f*tă la icre, să te sece, vor să-ți cunoască tot arborele genealogic înainte de a sări cu capul înainte. 

Pe bune, cui îi place să joace la sigur? Dacă joci la ruletă – și îți ies “numerele” cum vrei tu de fiecare dată, ar mai avea farmec să joci? 

Unele lucruri pur și simplu MERG … de la sine. Unele lucruri sunt naturale; unele lucruri nu trebuie să le cauți neapărat în profunzime pentru că sigur găsești probleme și nu dorești să le aflii, trust me. Nu te aștepta să-ți pice din cer nimic, pentru că nu o să se întâmple. 

Mi-a zis cândva o amică că a avut „n” relații toxice, până l-a cunoscut pe el – și culmea, e cu el de ani buni și nu s-ar mai întoarce niciodată la acel colos de ceartă și negativism frustrant care creează o dependeță deprimantă.

Întrebarea la ce vrei de la o relație, nu e faptul că în spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică (old-fashioned quote). Mai nou, am auzit că în spatele unei femei frumoase stă un bărbat puternic – care probabil se holbează la c*rul ei, altfel nu aș înțelege de ce stă în spate – cum adică puternic? Poate puternic erect.

Adevărata chestie mișto e undeva la mijloc, în care două persoane se completează reciproc, gândesc la fel, sau nici măcar, sunt OPEN și doresc cam aceleași lucruri; vor să se dezvolte împreună, să facă carieră, să iubească, să ofere, să se maturizeze –  in sync.

Fericirea e o aromă care se păstrează în sticluțe mici – un fel de zahăr vanilat pe care îl pun mamele în prăjituri. E bun al dracu’, dar dacă nu ești atent, îngrașă tare. Fericirea e acum, în clipa asta, nu azi, nu mâine, nu ieri. Dacă visezi prea mult la ce ar putea fi, sau ce a fost, te vei trezi că a dispărut deja.

 

Un pic mai puțin hater decât de obicei,

/Alex B.

About Alex Bazilescu

https://www.facebook.com/alexgbazilescu/ Vezi toate articolele lui Alex Bazilescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: