Dimineața de mentă

Ce facem azi?


Am cunoscut atât de multă lume în ultima perioadă, am vorbit cu toți, despre nimic și despre tot. Am avut conversații cu persoane super mișto, oameni realizați, oameni deștepți, de la DJ-ii din cluburile de pe plaja din Mamaia, oameni cu business-urile lor, până la țăranul simplu de la munte. Lumea mișto te înțelege din priviri. 

Bine, recunosc – am cunoscut și lepre, e ok, mai trebuie să existe și țărani cocliți, altfel ne-am plictisi teribil! E amuzant.

Concepțiile oamenilor despre viață nu sunt atât de diferite. Toți ne dorim același lucru în principiu, la nivelul intelectual stabilit de noi, indus de societate, însă dacă ne dezbrăcăm un pic de această ipocrizie, „ieșim din cerc și privim din exterior” – vorba tatălui meu – ne vom face viața mai ușoară. 

Am învățat multe lucruri de la el, dar să-i înțeleg pe ceilalți cred că e printre cele mai importante aptitudini pe care mi le-am însușit, le-am furat pe parcurs și le-am adaptat. De la mama am învățat cum aș vrea să se poarte o femeie cu mine, atitudinea ei pentru taică-miu este ireproșabilă! Aaa și de la ea am gură mare cred. Tata e mai calculat.

Suntem rezultatul părinților noștrii, asta e foarte adevărat. In extreme, ori semănăm cu ei, ori facem totul să fim opusul lor. 

Ce am învățat pe cont propriu? 

  • Că viața te calcă în picioare dacă nu ești destul de puternic. Vă spune asta un om, care n-a ieșit din casă 6 luni de zile acum câțiva ani, din orgoliu tâmpit și o „depresie” nefondată. Lumea nu te va aștepta pe tine să fii în concordanță cu universul. Se va pi*a pe tine, iar tu trebuie să te răzbuni pe EL (pe univers) de câte ori ai ocazia și să-i arăți cine-i „șeful” ( și nu, nu sunt adeptul replicilor de genul – Da, ce-am făcut șefu’? Șefu’, să-i zici lui mă-ta, cu tot cu cratimă!)
  • Tupeul e ok, dacă îl ai când trebuie și e fondat.E mult de discutat aici, prefer să mă abțin. Tupeul obraznic, clar nu. E plină lumea de țărani, nu mai e nevoie de alții.
  • Femeile vor sex mai mult decât vrem noi, bărbații. Doar că ele ipotetic nu și-o trag decât cu cine vor ele. Da, acum o să-mi spuneți că și bărbații fac asta, greșit! Un stand-upper australian genial, Jim Jefferies, a zis ceva dement: It’s fuckin’ easy to be a slut, it’s fuckin’ hard to be a stud!” Nu cred că mai e nevoie de traducere – ca să fii un un bărbat de genul, într-adevăr trebuie să fii deștept, să știi cum să vorbești, să arăți bine, să ai o ușoară viclenie în sânge, să te îmbraci bine și desigur să ai un job care dă bine, eventual tu să fii rupt în c*r, să ai bani de la părinți, dar să mimezi că ai unul. „To be a slut you just have to be there. ” 🙃
  • O relație e ușor de găsit, dar foarte greu de întreținut. Ok, sau să nu-ți placă nebunele – aici mă simt vinovat. Eu sunt oarecum dependent de control, așa că trebuie să simt, iluzie sau nu, că nu-mi scap de sub control lucrurile, altfel mă pierd.
  • În viață ești singur, te naști singur și mori singur – restul sunt amintiri pe care tu singur le creezi, bune și rele.
  • Nu avea încredere în nimeni înafară de tine. 
  • Simte-te bine în pielea ta, fii împlinit cu tine însuți, dacă ești ok cu tine, îi vei atrage și pe restul. O persoană pozitivă va atrage lucruri pozitive și viceversa.
  • Prietenii, familia, prietena, iubita, amanta, soția – ai grijă de toți, oamenii și relațiile inter-umane sunt importante, altfel vei ajunge un lup singur de căcat! 
  • Conștientizează asta: „You love, love, it’s people you don’t have time for” – Paul Haggins, Third Person – fă-le pe toate! Avem timp pentru toate, dacă vrem…
  • Fii fericit, un prieten comun cu al tatălui meu, mi-a zis cândva: „Trăiește clipa!” – mi-a rămas impregnată pe timpan replica asta, însă n-am știut ce înseamnă până de curând.

Mi-e lene să mai scriu. Salutare de la munte!

Deci … ce facem azi, zâmbim sau nu zâmbim?!

/Alex B.

Inviato via iPhone.

(Deci dacă am orice tip de greșeală, sugeți-o! Am scris de pe telefon.)

About Alex Bazilescu

https://www.facebook.com/alexgbazilescu/ Vezi toate articolele lui Alex Bazilescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: