In search of sunrise – Pretenții

50afda87a0d64a29f961366a5ccd83b6

Pretenții 

Eu știu cine sunt, ce vreau, ce vreau să par. Ce impresie dau, cum mă afișez, cum mă văd, ce aspirații am, ce scopuri și la ce mijloace voi apela pentru a mi le atinge.

Eu zic că sunt groaznic de corect cu lumea din jur. Întotdeauna m-am blamat pe tupeul și prostia celor din jur, mi-a fost rușine de gândirea lor handicapată și am simțit nevoia să le-o „trag” (verbal) cu vârf și îndesat.

Unde vreau să ajung? Hai să încep cu întrebarea:

„Ce ne dorim noi, ca oameni?”

Răspuns final – „(Ne) dorim TOTul !”:

Job, bani, carieră, respect, prestanță, sănătate, iubire, noroc, sex, relație, casă pe plajă, să călătorim, să cunoaștem, să citim, să fim buni, să ne distrăm, să dormim, să fim apreciați. – dacă mă chinui pot umple tot blogul ăsta cu ce ne-am dori. (Menționez faptul că modul condițional-optativ, care este (ca Vanghelie), este un mod personal, care exprimă o acțiune dorită, sau o acțiune realizabilă doar dacă este îndeplinită o anumită condiție, subliniez DACĂ. 

Dacă pe plan profesional e totul simplu, ce înesamnă simplu? […]

înveți 25 de ani din viață (variabil, după caz) diferite tâmpenii mai mult sau mai puțin utile de la niște profi comuniști, alții foarte buni, alții … mai puțini buni.

Ok. Deci învățăm, citim, ne pregătim pentru viață! Apoi realizezi că nu e destul dar acum înveți pentru tine. Mă rog. Treacă de la mine, e oarecum simplu. Oricum ai impresia că facultatea te-a învățat un căcat. Măcar te-a învățat ceva.

Pe plan personal însă, e mult mai complicat. Sau nici măcar complicat.

E foarte simplu, dar greu de realizat. Atât de greu … încât îi invidiez pe mulți dintre voi care disimulează bine relațiile în care se complac. Ok, 5 % poate sunt fericiți în mizeria lor „perfectă”, să și-o bage fix în c*r – restul cred că se zbat cu morile de vânt zilnic și se întreabă „Eu cât p..a mea mai continui așa? Merită? Mă văd în 5 ani cu femeia/bărbatul ăsta?”

Eu văd viața doar într-un fel și sunt teribil de înverșunat și de incăpățânat.

Taur – ce să-i faci („n-ai csf”) – cea mai de căcat, mă scuzați, de pământ zodie.

Vorba cuiva: ” – Neti, mori!”

Eu mă regăsesc așa, sau nici măcar nu știu dacă mă regăsesc. Așa gândesc.

Bărbatul este atât de atras de o anumită femeie, încât își creează o imagine idealistică a ei – în subconștient dorește să rupă lumea în două cu ea, nu dorește pe altcineva. O vrea doar pe ea, dimineața, la prânz, seara. Ea e shot-ul lui de whisky, țigara după sală, de după sex, „de după coasă”. Ea este motivul pentru care se trezește dimineața la 5, cu toate că s-a culcat la 3. O vrea non stop, însă știe că nu trebuie să se ofere prea mult că o va sufoca, trebuie să o lase pe ea să … nu mai fie „confuză?!” – urăsc cuvântul ăsta.

Un bărbat trebuie doar să…

Să îi fie prieten, amant, psiholog, sexolog, să o cultive, să o solicite intelectual, să o dorească, să știe ce gândește, să o asculte, să tacă, să fie interesant, să fie arogant, dar nu prost, bun la suflet, spontan, calm, impulsiv, să gătească, să spele, să calce, să fu*ă bine, mult, în toate felurile, să șoptească „poezie”, să facă oral, să nu facă oral, să nu aibă pretenții, să nu înșele, să iubească necondiționat, să câștige un pic mai mult decât ea, dar nu prea mult, să fie mai inteligent decât ea, dar să știe să facă pe prostul când trebuie […]

Pe bune, ele sunt doar confuze. De ce nu fac bărbații totul? Sunt atât de arogante și de sigure pe ele pentru că au țâțe, de mă seacă. Nu vă supărați. Este reciproc. Ba chiar mai mult. Cred că e mai simplu să găsești o femeie ok, sau cel puțin cu care să vrei să te culci, decât un bărbat ok. Bărbații sunt niște porci, nu?

Deci întrebarea mea este…

Ce dracu’ facem noi aici de-fapt?  Asta căutăm? Cu asta plecăm la drum?

 

Eu am obosit deja,

/Alex B.

About Alex Bazilescu

https://www.facebook.com/alexgbazilescu/ Vezi toate articolele lui Alex Bazilescu

3 responses to “In search of sunrise – Pretenții

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: